Onverstandig besluit van het Hof (David Pinto)

Pinto_01Wat onverstandig van het Gerechthof van Amsterdam om Geert Wilders alsnog te vervolgen voor zijn niets zeggende Fitna en andere uitspraken van hem over Arabieren, moslims en de Islam! Dat vond men toch eerst? Of heeft de angst weer de kop opgestoken omdat een paar moslims xe2x80x98woedendxe2x80x99 zijn geworden en zijn gaan klagen?  Wie zich beledigd voelt door de uitspraken van Geert Wilders, moet niet naar de rechter stappen, maar die uitspraken zelf weerleggen, betoogt David Pinto.

Stel nou dat Wilders hetzelfde zou hebben geroepen over de Thora, de Joden en het Jodendom.

Geen haar op mijn hoofd zou zich gekrenkt voelen, al ben ik zelf Jood. Zelfs de club Een ander Joods geluid daag ik wegens zijn infame en ziekelijke standpunten en uitspraken niet voor de rechter.

Ik durf te voorspellen dat deze misstap van het hof de PVV van Geert Wilders heel wat stemmen zal opleveren. Let op mijn woorden: na een eclatante overwinning van deze partij bij de komende verkiezingen zullen de xe2x80x98deskundigenxe2x80x99, de vrienden van de heersendemening, aanschuiven aan de tafel van Pauw & Witteman, NOVA et cetera, en achteraf moeten bekennen dat zij het toch verkeerd hadden gezien om Wilders zoveel aandacht te schenken, en zoxe2x80x99n enorme betekenis toe te kennen aan diens uitspraken over de islam.

De uitspraak van het hof behoort tot dezelfde categorie fouten als die van Job Cohen die ging praten met een groepje Marokkanen die publiekelijk, in demonstraties, afgrijselijke teksten hadden gescandeerd over Joden. Het is het belonen van slecht gedrag. Ik hoor ze al lachend verslag doen aan hun vriendjes: xe2x80x98Cool man, je roept xe2x80x98Hamas, Hamas, alle Joden aan het gasxe2x80x99 (en wij weten drommels goed dat dat echt niet kan, man; dat is ons immers meermalen verteld), en dan komt de burgemeester met jou thee drinken.

Hoe vind je dat? Vet, hxc3xa8? Wil je die Jood ook es spreken? Moet je ook zo iets doen. Wat is Nederland toch een maf klotelandje, hxc3xa8?xe2x80x99

Waarom deed Job dat? Hij hoorde dat een aantal van die jochies woedend was. En hij gaf ze aandacht, waarvan achteraf zal blijken dat die verkeerd is besteed.

Maar je kunt het nu ook al weten, geachte, goed bedoelende, braaf denkende medeburger. Je weet toch dat alles waar je energie in steekt, groeit en bloeit? Of moet je daar de Kabbala voor hebben bestudeerd? Nederland, word eens wakker. Laat Wilders en anderen roepen wat ze willen. Laat ze hun mening maar geven over de islam, moslims, Arabieren en Marokkanen.

En laat de groeperingen die zich aangevallen voelen, voor zichzelf opkomen. Als het niet juist is wat Wilders beweert, laat de betrokkenen dat dan zelf weerleggen. Maar daarbij moeten zij dezelfde wapens gebruiken als die Wilders tegen hen gebruikt. En het niet spelen via de strafrechter.

Er moeten toch genoeg geleerde en goedgebekte moslims te vinden zijndie zijn beweringen kunnen weerleggen als hij onzin uitkraamt?

Laat ze daarin emanciperen, blijf niet almaar alles voor hen opknappen.Zo maak je moslims invalide. Of is dat toch wat men stiekem wil?

Wilders, met zulke stomme en zwakke tegenstanders heb je geen vriendenmeer nodig. Je zult uitgroeien tot een van de grootste partijen in dezeLage Landen vol middelmatige, brave, zichzelf wegcijferende, zwakkebroeders.

Roep nog maar es wat. Er staan in de Koran abjecte verzen waarin jodenen christenen gelijk worden gesteld aan apen en ezels. Over hen meldtde Koran onder meer: xe2x80x98De haat blijkt openlijk uit hun monden, maar wathun borsten verbergen is ergerxe2x80x99 (soera 3, vers 118) en xe2x80x98O gij diegelooft, neemt u niet de joden en de christenen tot vrienden, zij zijnelkanders vriendenxe2x80x99 (soera 5, vers 51).

Hoe zal de goegemeente hierop reageren? Net zoals Jean Tillie dat gisteren deed (Voorpagina, 22 januari)?

Tillie is overigens de man die onlangs op grond van onderzoek inopdracht van de Gemeente Amsterdam tot de conclusie kwam dat we xe2x80x98nogmeer thee moeten drinkenxe2x80x99.

Verwijzend naar de jaren dertig, toen joden vergeleken werden metratten, zegt Tillie: xe2x80x98Algemeen is het besef dat zoxe2x80x99n vergelijking demenselijke waardigheid aantast.xe2x80x99

Dat is juist. Maar dan zou het consequent zijn als Tillie devergelijking in de Koran van joden en christenen met apen en ezelsevenzeer in strijd verklaart met de menselijke waardigheid. Maar daarhoor je hem niet over.

Wilders, roep ook iets over vrouwen.

Wijs op soera 4, vers 34 bijvoorbeeld, waarin staat: xe2x80x98Maar zij van wiegij opstandigheid vreest vermaant haar en vermijdt haar op derustplaatsen en slaat haar.xe2x80x99

Je moet haar dus slaan, ook als je alleen maar xe2x80x98opstandigheid vreestxe2x80x99.

Als je op deze verzen wijst, moet men maar naar de strafrechter lopen.

En wat als die arme rechter, daartoe aangezet door een uitstekendadvocaat, met eigen ogen ziet dat die verzen daar inderdaad veelvuldigin voorkomen? Dan wordt jouw aanhang nog groter. Dan zullen nog veelmeer mensen roepen: xe2x80x98Zie je wel, Geert Wilders heeft toch gelijk. Hijis onze held.xe2x80x99 En je gaat groter groeien. Zeker weten.

Prof. dr. David Pinto
Hoogleraar/directeur
Intercultureel Instituut Amsterdam
http://www.davidpinto.nl

Dit artikel is op 22 januari gepubliceerd op het Allochtonenweblog en op 23 januari ook verschenen in de Volkskrant

Onderdeel van het dossier vrijheid van meningsuiting

About Ewoud Butter

Schrijver, onderzoeker
This entry was posted in opinie, vrijheid van meningsuiting. Bookmark the permalink.

1 Response to Onverstandig besluit van het Hof (David Pinto)

  1. Micheline says:

    Het ware beter geweest als Job Cohen de roepers van anti-semitische leuzen had gesproken tijdens hun taakstraf en nadat ze een vette geldboete hadden betaald. Dus op, laten we zeggen, dag 10 van schoffelen in het plantsoen een praatje maken tijdens de koffiepauze en dan nog wat vragen verduidelijken.
    De leuzen zijn ook geroepen tijdens de Deense cartoons-affaire. Maar Joden zijn geen vikingen en het moet niet bonton worden om dit soort leuzen te pas en te onpas te roepen.

    Wilders gaat, denk ik, geen gelijk krijgen van de strafrechter. Hij heeft gisteren op teevee het Hof al een paar keer geschoffeerd. Dat was dom. Daar houden ijdele rechters niet van. Sowieso moet een politicus boven de 18 niet zomaar van alles roepen en SMS-en, zoals dat collega Verhagen “de pot op kan”.En Fitna was een zwakke en tendentieuze film, het eruitpikken en verdachtmaken van Aboutaleb en Albayrak op hun eerste werkdag zeer onsympathiek.
    Wilders is het niet, hoor

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s