Hero Brinkman: 'Excuses maken zit niet in Antilliaanse aard'

BrinkmanBij de PVV zitten enkele enthousiaste Amateur Antropologen (AA’ers) met bijzondere aandacht voor de exotische mens . Speciale aandacht hebben deze AA’ers voor de Marokkaanse en de Antilliaanse landgenoten. Neem nu AA’er Hero Brinkman die na een participerend onderzoek op de Antillen vaststelde dat het geboed een ‘corrupt boevennest’ is en nu heeft vastgesteld dat ‘excuses maken niet in de Antilliaanse aard zit’.

Aanleiding voor Brinkmans analyse is het gedrag van PvdA’er Leerdam, die volgens Brinkman als voorzitter van CommissieKoninkrijkrelaties ‘liegt en bedriegt’. Leerdam is volgens de PVV’er vanwege zijn Antilliaanseachtergrond ook niet in staat om ‘objectief’ om te gaan met deproblematische verhouding tussen Nederland en de Antillen. Leerdam zou volgens Brinkman ‘stemming hebben gekweekt’ tegen Brinkman."Via vier delegatieleden hoorde ik dat Leerdam achter mijn rug omvertelde dat ik de minister-president Oduber van Aruba voor oen haduitgescholden. Absoluut gelogen en enkel bedoeld om stemming te kweken.En dat pik ik niet. Oen is trouwens ook geen woord dat een PVV’er zougebruiken. Lafaard bijvoorbeeld weer wel", zegt de PVV’er in Spits. Leerdam wilniet reageren op deze nieuwe aantijgingen.

De PVV’er heeft wel een verklaring voor het gedrag van Leerdam. "Hijkrijgt veel voorkeurstemmen uit de Antilliaanse gemeenschap", zegtBrinkman. Brinkman: "Leerdam wist niet hoe snel hij aan zijn Antilliaansepersvriendjes moest uitleggen dat ik uit de commissie was gezet vanwegeeen ‘vreselijke tirade’ tegen die arme Antilianen en Arubanen. Niets isminder waar." 

De PVV’er is van mening dat excuses van Leerdam op zijn plaatszouden zijn. "Maar daar reken ik niet op, want excuses maken zit noueenmaal niet in de Antilliaanse aard."

Uitgaanstip voor Hero

Nieuwsgierigheid naar niet-westerse en exotische mensen istijdloos. Tussen 1880-1940 waren volkerenshows en kolonialetentoonstellingen met Bosjesmannen, Hottentotten en Indianen een grotehit. Anno 2009 zijn er tv-programma’s waar ‘primitieve volkeren’ incontact komen met Westerlingen. De expositie De Exotische Mens’ van hetNederlandse Teylers Museum plaatst deze ‘vergaping aan het onbekende enprimitieve’ in historische context. Lees verder bij de wereldomroep.

About Ewoud Butter

Schrijver, onderzoeker
This entry was posted in Politiek. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s