Actie tegen uitzetting Fritass, slachtoffer schipholbrand

SchipholbrandAanstaande vrijdag 16 januari wordt Miloud Fritass gedeporteerd naar een psychiatrische kliniek in Marokko. Dit liet Fritass zelf ons afgelopen dinsdag weten vanuit Deportatiecomplex Zestienhoven. Vanavond is er  om 20 uur aktiebijeenkomst in het jongerencentrum Oportuna in Amsterdam.

Waarom?
Na de brand en na Kamp Zeist werd hij op straat gezet. Hij keerde terug bij zijn vrouw en kreeg ruzie. Hij heeft haar klappen gegeven en dat was fout. Daarom vindt de staat hem een ongewenste vreemdeling. Daarom moet hij terug naar Marokko waar hij niemand heeft of kent.

Nee!
Fritass heeft een fout gemaakt, en daar heeft hij voor geboet. Maar hij is ook een slachtoffer van de Schipholbrand De staat erkent dat hij psychisch ziek is van de Schipholbrand, Hij heeft zelfs een schadevergoeding gekregen. Bij zijn veroordeling heeft de rechtbank geen rekening gehouden met het trauma dat Fritass heeft opgelopen door de brand.

Wij willen
Dat Fritass een eerlijk proces krijgt. Dat hij in Nederland geholpen wordt. En dat de staat haar eigen schuld aan de Schipholbrand eindelijk erkent. De staat vervolgt Ahmed Isa voor de brand, terwijl justitie de gevangenis had gebouwd, er onschuldige migranten in vasthoudt en de veiligheid niet garandeert. De staat mishandelt de overlevenden van de brand tot op de dag van vandaag. Fritass en Ahmed Isa en alle andere survivors eisen recht en vrijheid.

Actie
Donderdagavond om 8 uur aktiebijeenkomst in Oportuna, om 8 uur
Marius Bauerstraat 36, Amsterdam-Slotervaart. Metro Lelylaan. Tram 1 of 17.

Volg het nieuws op http://www.vertrokkengezichten.net

About Ewoud Butter

Schrijver, onderzoeker
This entry was posted in bijeenkomst/debat, ingezonden, vluchtelingen. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s