Christelijke jongerenwerkers geworven voor Amsterdamse Baarsjes

Logo_yfcStel dat voor het jongerenwerk in het streng christelijke Staphorst alleen islamitische jongerenwerkers geworven zouden worden. Dat zou ongetwijfeld tot kamervragen leiden over bijvoorbeeld de scheiding van kerk en staat. In de Amsterdamse Baarsjes is het jongerenwerk in handen gekomen van Youth for Christ (YfC). Die stichting heeft het nieuwe personeel voor zijn jeugdwerkin De Baarsjes uitsluitend geworven in eigen christelijke kring. Dat is in strijdmet de afspraken die met het stadsdeel waren gemaakt waren.

YfC is sinds dit jaar de enigeaanbieder van jongerenwerk in De Baarsjes en krijgt daarvoor geld vanhet stadsdeel. De organisatie moet uitbreiden; ze zette de tweevacatures echter uitsluitend op de site van YfC Nederland. Boven deadvertenties prijkt de tekst: ‘Bij Youth for Christ werken (we) samenaan een missie: jongeren in ontmoeting brengen met Jezus Christus en hen leren naar Zijn bedoelingen te leven.’ YfC-woordvoersterAdrie Stemmer zegt dat het stichtelijke karakter van depersoneelsadvertentie ‘een vergissing’ was. De gewraakte advertentiewerd gisteren van de site gehaald. De reactietermijn voor de vacaturesloot echter dezelfde dag en YfC gaat niet nogmaals met de vacatureadverteren.

”We hebben voldoende diversiteit in de reacties,”weet Stemmer. Hoeveel niet-christenen op de advertentie hebbengereageerd, kan ze echter niet vertellen.

CoosHoebe, fractievoorzitter van oppositiepartij GroenLinks, stelt depositie van stadsdeelvoorzitter Arco Verburg nu ter discussie. ”Ikweet niet of wij er nog vertrouwen in hebben dat deze wethouder dit toteen goed einde kan brengen.”
Ook de PvdA voelt zichin de kou gezet door YfC. ”We willen niet dat hier straks alleenjongerenwerkers rondlopen die bezig zijn het woord van God teverspreiden,” zegt fractievoorzitter Martijn de Keizer.

Bron: Het Parool

About Ewoud Butter

Schrijver, onderzoeker
This entry was posted in jongeren. Bookmark the permalink.

2 Responses to Christelijke jongerenwerkers geworven voor Amsterdamse Baarsjes

 1. Rohit says:

  het valt me op dat wanneer mensen van christelijke en katholieke achtergrond zulke praktijken uitvoeren, het minder groot in het nieuws komt dan wanneer ander bevolkingsgroepen dat zouden doen.
  en wanneer het in het nieuws komt, mensen het weer even snel vergeten.
  dat vind ik wel jammer 😦

 2. Vincent Brunott says:

  Het lijkt of de overheid zegt: Zelf ben ik neutraal maar als een Baarsjes-jongere hulp nodig heeft maak ik er een christen van.

  En niet zomaar een christen maar zo’n fanatieke ‘Youth for Christ-christen’.

  Of misschien wel een christen-hater omdat die Baarsjes-jongere aan zijn klompen aanvoelt (zo niet nu dan later) dat hij op een zwak moment geestelijk wordt misbruikt.

  Soms kun je je afvragen wat erger is: Geestelijk misbruik of lichamelijk misbruik?

  Keus moet er zijn. Dit zal toch zeker worden rechtgezet?!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s