Ismaxc3xafl Aissati kiest voor Marokko

AissatiIsmaxc3xafl Aissati heeft de nationale ploeg vanMarokko verkozen boven het Nederlands elftal. Dat liet een woordvoerdervan de Marokkaanse bond FRMF dinsdag weten aan het Franse persbureauAFP. De 20-jarige Ajacied beschikt over de Nederlandse en Marokkaansenationaliteit. Tot nu toe speelde de geboren Utrechter altijd voor deNederlandse jeugdelftallen.

‘Ismaxc3xafl Aissati heeft er voor gekozen om voortaan in de kleurenvan Marokko te spelen. Zijn familie en hij hebben dat onlangs inAmsterdam medegedeeld aan een bestuurder van de Marokkaanse bond’,aldus de FRMF. De Marokkaanse bond hoopt dat Aissati op 11 februari inde vriendschappelijke interland tegen Tsjechixc3xab zijn debuut kan maken.

De middenvelder herstelt momenteel nog van een knieblessure die hijbegin dit seizoen opliep. Aissati heeft nog geen minuut gespeeld in heteerste elftal van Ajax. Hij kwam in de zomer over van PSV. Aissati werdin 2006 met Jong Oranje Europees kampioen. Een jaar later maakte hijwel deel uit van de selectie voor het EK in eigen land, maar demiddenvelder liep al vroeg in het toernooi een knieblessure op. JongOranje prolongeerde zonder Aissati de titel.

Bron:
Het Parool
Foto: Creative Commons

About Ewoud Butter

Schrijver, onderzoeker
This entry was posted in Sport. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s