Demonstratie tegen Israelische aanval op Gaza

Gaza_demoZaterdag aanstaande zal in Amsterdam een grote demonstratieplaatsvinden tegen de aanhoudende bombardementen op Gaza, waarbij totnu toe al honderden Palestijnen het leven lieten en vele honderden meergewond raakten.

Een brede coalitie van Palestijnen, Joden, moslims, socialisten en
verschillende solidariteitsgroepen roept op tot deze landelijke
demonstratie. Voortzetting van de Israxc3xablische aanvallen, waarvan de
Israxc3xablische legerleiding zei dat ze ‘nog maar het begin’ zijn, zal
onvermijdelijk leiden tot nog meer burgerslachtoffers en verdere
escalatie.

De organisatoren van de demonstratie – onder wie zowel de verschillendeorganisaties van Palestijnen in Nederland (Palestijnse GemeenschapNederland, Al Awda, PPMS) als Een Ander Joods Geluid, socialistischeorganisaties en de grote overkoepelende organisaties van Turkse enMarokkaanse moskeexc3xabn Milli Gxc3xb6rus en de Raad van Marokkaanse Moskeexc3xabnNederland – roepen daarom op tot een onmiddellijke bexc3xabindiging van hetoffensief door Israxc3xabl en pleiten voor opheffing van de blokkade die debevolking van Gaza al maandenlang afsnijdt van voedsel en medicijnen.Ook roepen zij de Nederlandse regering op om de stilzwijgendegoedkeuring voor de Israxc3xablische acties om te keren in een openlijke enduidelijke veroordeling.

Tegelijk met de protestmars in Amsterdam wordt ook elders in de wereld gedemonstreerd, onder andere in Londen.

Landelijke demonstratie
Zaterdag 3 januari 2009
13.00 uur Museumplein Amsterdam

Er zijn 25 ondersteunende organisaties:

Al Awda, DIDF, Een Ander Joods Geluid (EAJG),ICAW, HTIB, Internationale Socialisten, Keerpunt, KMAN, MarokkaanseRaad Zeeburg, Milli Gorus Nederland, NCPN, Nederlands Palestina Komitee(NPK), Olijfboomcampagne xe2x80x98Houd Hoop Levendxe2x80x99, Palestijnse GemeenschapNederland (PGN), Palestinian Human Rights Foundation RASED,Peace-Actie, People’s Artist Network, PlateForme Intercontinentale desMRE, PPMS, PRIME, Raad van Marokkaanse Moskeexc3xabn Nederland,SAP/Grenzeloos, SMVA, Unie van Marokkaanse Moskeexc3xabn Amsterdam enOmstreken (UMMAO), VIA, Vrouwen in het Zwart Nederland

Meer informatie:
www.palestina-komitee.nl

Voor meer informatie over de gebeurtenissen in gaza:

het weblog van Anja Meulenbelt, een Ander Joods Geluid , the electronic intifada of voor een compleet andere visie: het CIDI, het IMO-blog of het blog van ex-kraker keesjemaduraatje

About Ewoud Butter

Schrijver, onderzoeker
This entry was posted in bijeenkomst/debat, migrantenorganisaties. Bookmark the permalink.

6 Responses to Demonstratie tegen Israelische aanval op Gaza

 1. Faustus says:

  Het is voor iedereen beter als Israxc3xabl de terroristen van Hamas zo’n ongelofelijk hard pak slaag geeft dat ze er over honderd jaar nog over spreken. Zolang de Hamas de lakens uitdeelt in Gaza is vrede onmogelijk. Hamas is namelijk opgericht om alle Joden in het Midden-Oosten te vermoorden; ze hebben de verkiezingen gewonnen met de belofte van jihaad in plaats van vrede.

 2. marjolein says:

  Om Clintons National Security Advisor Zbigniew Brzezinski te citeren: “You know, you have such a stunningly superficial knowledge of what went on that it’s almost embarrassing to listen to you.”

  Begin eens met Hamas opzoeken in een encyclopedie, en ga daarna eens door naar de Taba besprekingen en de Geneva Initiative. Of lees het blog van de Joodse Daniel Levy die daar voor Israel allemaal bij betrokken is geweest.
  (http://www.prospectsforpeace.com/)

 3. Ewoud says:

  Levy waarschuwt in Haaretz dat voortzetting van het Israelische beleid zal leiden tot Somalische toestanden en dat het van Gaza kan komen van een humanitaire ramp tot een bloedige anarchie. Het enige wat een totale chaos tegen kan houden is volgens hem onderhandelen met het leiderschap, dus (ook) met Hamas. Maar dat Israxc3xabl doorgaat met hun leiders te vermoorden en gevangen te nemen kan alleen tot gevolg hebben dat de meest militante kant van Hamas de overhand krijgt, of dat het tot een versplintering komt van het leiderschap – en dat is niet alleen voor de Palestijnen slecht nieuws. Een woedende en verpauperde massa mensen die niets meer te verliezen heeft, dat geeft weinig rust voor de buren, ook voor de buren aan de andere kant, in Egypte. Een totaal ontwricht land leidt tot meer ontwrichting voor de hele regio. Er zit niet anders op dan dat Israxc3xabl ernst maakt met een aanbod voor een wapenstilstand, en het Gaza weer mogelijk maakt om te ademen, een normaal leven op te bouwen, in waardigheid en met minder afhankelijkheid van internationale hulp.
  Lees het hele artikel (in het Engels) hier: http://www.haaretz.com/hasen/spages/1048067.html

 4. marjolein says:

  Ewout: dit stuk van Baghouti ( http://www.thewashingtonnote.com/archives/2008/12/view_from_a_pal/ )vond ik ook hout snijden als antwoord op een aantal populaire aanname’s.

  De huidige werkeloosheid in Gaza is 50-70% en werken voor Hamas betekent een redelijk inkomen krijgen. Als je wilt dat mensen in vrijheid kunnen kiezen voor een te volgen politieke strategie moet je er voor zorgen dat er ook echt een keuze is, niet alleen theoretisch.

 5. Mies says:

  Ik zag vandaag op het nieuws de demonstratie tegen Israel in Utrecht van 300 Marokkaanse jongeren die “Hitler, Hitler” riepen en “Hamas, Joden aan het gas”.
  Als Hitler nog had geleefd, had hij gekotst op het Noord-Afrikaanse uiterlijk van deze jongens die niet aan het arische schoonheidsideaal van de jaren 40 voldoen.
  Daarnaast heeft hun eigen Marokkaanse koning niet meegewerkt met Hitler, integendeel, hij weigerde een lijst met Joden te geven waardoor deze anders dan in Nederland niet geisoleerd konden worden.
  Terug naar Nederland.
  Ik vind de leuzen die ze hebben durven roepen schandalig. pro-Hitler=neo-nazi.
  Nazis raus.

 6. Eim1g says:

  Wie zijn hier de terroristen?
  hammas verdedigd zijn land!!
  ruim 900 dode palestijnen tegen 15 dode joden.
  Israel had niet mogen bestaan.
  Het land is van PALESTINA!!! nu is 3/4 deel van israel.
  elke dag vuurt israel raketten naar palestina.
  en hammas verdedigt met zelfgemaakte raketten…zelfs vuurwerk zou meer veroorzaken!!!
  Zelfs echte joden zijn weg uit israel en hebben hun israelische paspoort verbrand!!
  Ja dat wisten jullie niet he…Nederlandse zenders zenden het niet uit he…
  10 tallen joden demonstreerden tegen israel!
  Nou hammas ruim israel helemaal op PALESTINA IS VAN ONS/JULLIE!!!

  NOU WIE ZIJN DE ECHTE TERRORISTEN??!!??

  doe jullie ogen open mensen!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s