Verpleeghuis krijgt Marokkaanse en Turkse afdeling

OudjesHet Utrechtse verpleeghuis Rosendael in de wijk Overvecht krijgt volgend jaareen afdeling voor Marokkaanse ouderen. Er komt ook personeel met een Marokkaanseachtergrond te werken.

Een woongroep van Turkse ouderen in Den Haag. Tijdens deramadan doet de gemeenschappelijke ruimte dienst als gebedsruimte.Een dergelijke afdeling voor Turkse senioren volgt spoedig elders in Utrecht. Dat hebben de Utrechtse zorgorganisatie Aveanten zorgverzekeraar Agis afgelopen week afgesproken.

,,We krijgen inUtrecht heel weinig allochtone ouderen binnen, terwijl veertig procent van debevolking van allochtone afkomst is. We gaan ervan uit dat er een behoefte is engaan daarom een deel van een vleugel voor die doelgroep inrichten,xe2x80x99xe2x80x99 zegtdirecteur Evert Mulder van Aveant.

In de loop van volgend jaar kunnenzeventien Marokkaanse ouderen terecht op de speciale afdeling in verpleeghuisRosendael. Een Turkse afdeling komt later in zorgcentrum Tamarinde in Overvechtof in een toekomstig verpleeghuis aan de Beneluxlaan inKanaleneiland.

Volgens Aveant en Agis ligt het voor de hand dat personeelde eigen taal van ouderen spreekt. Ook zal er halal bereid eten wordengeserveerd. Andere wensen, zoals een gebedsruimte, worden de komende tijdonderzocht en besproken met de Marokkaanse en Turkse gemeenschap.

Bron: AD/ Beeld: redactie Maroc.NL

About Ewoud Butter

Schrijver, onderzoeker
This entry was posted in gezondheid. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s