Geen allochtonen op homo-ouderavond

AssadaakaDe uiterst actieve vereniging Assadaaka, die een brug wil slaan tussen allochtonen enautochtonen, organiseerde met  COC Amsterdam een ouderavond om de acceptatie vanhomoseksualiteit door moslims een stapje dichterbij te brengen.

De opkomst was goed, maar dat was vooral te danken aan professionalsen homo’s. De ouders voor wie de avond bedoeld was, waren op de vingersvan twee handen te tellen, ondanks de tweeduizend flyers die waren verspreid.

Assadaakavoorzitter Ahmed el Mesri betreurt delage opkomst van allochtone ouders. Hij begon de avond met een warmpleidooi voor acceptatie van homoseksuelen: ”Het zijn de onwetendendie homoseksualiteit veroordelen. Zij die homoseksuele kinderenverstoten om de familie-eer hoog te houden, zijn stil blijven staan inde tijd.”

El Mesri merkte vorige week dat Marokkaanseverenigingen hun leden adviseerden weg te blijven: ”Ik kan het deouders niet verwijten, maar de zelforganisaties wel. Zij zeggen datmensen niet moeten gaan omdat we dit met het COC doen – dat isverkeerd. Ik vind het heel erg, want ik wil de achterblijvers juisthelpen. Daarom zullen we ook zeker doorgaan met dit soortbijeenkomsten.”

Om welke verenigingen het ging wilde El Mesri niet zeggen, wel dat het geen moskee betrof.

Bron: Parool/ Maroc.NL

About Ewoud Butter

Schrijver, onderzoeker
This entry was posted in emancipatie. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s