Offerfeest

OfferfeestjeVandaag begint voor moslims het Offerfeest. Met dit feest herdenkenzij dat de profeet Ibrahim (Abraham) bereid was zijn zoon Ismaxc3xabl(Isaak) aan God te offeren. Toen Ibrahim zijn zoon wilde doodsteken,liet God hem via een engel weten dat een schaap de jongen mochtvervangen.

Moslims offeren daarom op de eerste dagvan het feest een schaap of soms een ander dier, zoals een geit ofbuffel. Het vlees wordt in driexc3xabn verdeeld. Een deel is bestemd voor defamilie, een ander voor buren of vrienden en het laatste is voor dearmen.

Evenals vorig jaar roept de vereniging SamenwerkendeMoslim Hulporganisaties (SHMO) moslims op overgebleven vlees in televeren voor de armen in Nederland. Dat wordt tot houdbare worstenverwerkt. Vorig jaar kwam door de actie, waarin de SHMO met derooms-katholieke hulporganisatie Cordaid samenwerkt, 2200 kilo vleesbinnen. De worsten gingen naar daklozen, verslaafden en mensen metfinancixc3xable problemen.

Het Offerfeest valt samen met het einde van de hadj, de bedevaart naar Mekka. Bron: Trouw

Op het onovertroffen weblog WijBlijvenHier vertelt Umar Mirza wat het offerfeest is:

Trek je mooiste kleren maar uit de kast, koop je broertje om met watcentjes, geef je moeder een schort en je vader een scherp mes. Vandaagis het alweer de derde dag van het Offerfeest. Wat is dit voor eenfeest en waarom wordt het gevierd? In deze editie van Islam voordummies verlicht ik de dummies met een korte en krachtige samenvatting.Lees hier verder.

About Ewoud Butter

Schrijver, onderzoeker
This entry was posted in islam. Bookmark the permalink.

1 Response to Offerfeest

  1. Jelle Klaas says:

    Het offerfeest is van de Joden en niet van jullie. Dat Abraham zijn zoon wou slachten en een mensenoffer wou plegen, hebben jullie gewoon van de joden gejat.
    Jullie Moslims hebben niets nieuws gebracht, behalve dan een boel dood en verderf.
    Alles, maar dan ook alles van jullie geloof is van de Joden gejat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s