Moslims geven met offerfeest vlees aan arme Nederlanders

Offerfeestje_3 Het vlees dat moslims overhouden van hun traditionele offerfeest volgende week moet terecht komen bij de armen in Nederland. Dat is het doel van de Vereniging Samenwerkende Moslim Hulporganisaties.

Vanaf volgende week kunnen moslims overgebleven vlees inleveren,waarna het grotendeels wordt verwerkt tot houdbare worsten. Dat maaktehulporganisatie Cordaid woensdag bekend.

Het offerfeest duurt van 8 tot 11 december. Moslims herdenkentijdens dit feest dat de profeet Ibrahim (Abraham) bereid was zijn zoonte offeren aan God. In Nederland gebeurt dit met het slachten vanveelal schapen.

Turkse organisaties en politici van Turkse afkomst roepen gelovigenop minimaal een kilo vlees per geslacht dier in te leveren bijgeselecteerde slagerijen in zestien steden. Een deel van het vleesverdwijnt in worsten, een ander deel gaat naar de Van Harte-Restoxe2x80x99svoor dak- en thuislozen, die in januari een offerfeestmaaltijdorganiseren. De worsten komen terecht bij de voedselbanken.

De SMHO krijgt bij haar actie steun van Cordaid. De organisaties willen hiermee een bijdrage leveren aan de armoedestrijding. Bron: Lokum.nl Bron tekening: freewebs

About Ewoud Butter

Schrijver, onderzoeker
This entry was posted in religie. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s