Genuanceerde berichtgeving en thee drinken goed tegen radicalisering moslims

Een genuanceerde berichtgeving in de media over de islam is goed voor de integratie van moslims en voorkomt radicalisering. Ook moeten radicale moslims alternatieve gedachten krijgen voorgelegd om te kunnen deradicaliseren. Verder moet het beleid van de Amsterdamse burgemeester Job Cohen worden voortgezet. Er moet meer ‘thee gedronken’ worden. Dat verklaarde professor Jean Tillie van het Instituut voor Migratie- en Etnische Studies (IMES) tegenover MTNL bij de presentatie van het rapport ‘Teruggang en Uittreding: Processen van deradicalisering ontleed’.
Eerder werd op het Allochtonenweblog hier een korte samenvatting van dit onderzoeksrapport gegeven.
Meer artikelen over radicalisering en het voorkomen daarvan, vindt u in het dossier extremisme.

About Ewoud Butter

Schrijver, onderzoeker
This entry was posted in extremisme. Bookmark the permalink.

4 Responses to Genuanceerde berichtgeving en thee drinken goed tegen radicalisering moslims

 1. Ik moest zo lachen! Hoezo ‘onderzoek’? En had deze man en zijn naxc3xafeve linkse club andere gedachten voor dat ‘onderzoek’? Lariekoek. De middelmaat ten top. Sinds wanneer heeft ‘thee drinken’ echt diepgaand liggende problemen opgelost als buren wegpesten, aanhangers van andere religie treiteren, gevangenissen overbevolken etc.. etc.. Het zijn deze figuren die vanaf het begin migranten hebben ‘doodgeknuffeld’ en de belabberde situatie waarin wij thans verkeren hebben veroorzaakt. Zoveelste amateuristisch rapport met het label van ‘onderzoek’. Als ik mijn professors titel niet ook uit Israxc3xabl had, zou ik die NU uit protest aan de UvA, waar deze figuur bij hoort, inleveren.

 2. Ik moest zo lachen! Hoezo ‘onderzoek’? En had deze man en zijn naxc3xafeve linkse club andere gedachten voor dat ‘onderzoek’? Lariekoek. De middelmaat ten top. Sinds wanneer heeft ‘thee drinken’ echt diepgaand liggende problemen opgelost als buren wegpesten, aanhangers van andere religie treiteren, gevangenissen overbevolken etc.. etc.. Het zijn deze figuren die vanaf het begin migranten hebben ‘doodgeknuffeld’ en de belabberde situatie waarin wij thans verkeren hebben veroorzaakt. Zoveelste amateuristisch rapport met het label van ‘onderzoek’. Als ik mijn professors titel niet ook uit Israxc3xabl had, zou ik die NU uit protest aan de UvA, waar deze figuur bij hoort, inleveren.

 3. Brahim says:

  Zeg prof dr., heeft u het onderzoek echt gelezen of vaart u op uw uit Israel geimporteerde vooroordelen?
  U had daar misschien beter cursussen Sam en Moos grappen kunnen volgen, dan had u misschien begrepen dat het ‘thee drinken’ gekscherend was bedoeld.
  Ik ben benieuwd naar de inhoudelijke onderbouwing van uw bezwaren…

 4. Miesje says:

  hoi Brahim, Pinto werkt in Israel en heeft geen vooroordelen vanuit…Marokko geimporteerd. Hij schrijft op zijn website dat hij in zijn jeugd ervaarde dat Joden en moslims goed samen konden leven “en waarom zou dat nu dan niet meer kunnen”. Pinto heeft niks tegen moslims.Hij laat zich verder uit over de situatie hier, in NL, niet over Israel en de Palestijnen. Sam en Moosgrappen zijn er in Mokum ook reeds en sinds lang, dus die zijn al geimporteerd. Waar blijft jouw onderbouwing van wat er in NL speelt?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s