Het verschil tussen Nederlanders en Nederlanders

Sietse_fritsma_pvv_2In de Tweede Kamer is dinsdagavond met verontwaardiging gereageerd op het voorstel van PVV-Kamerlid Sietse Fritsma om ouders van minderjarige Turkse of Marokkaanse raddraaiers op te sluiten en eventueel hun paspoort af te nemen en het land uit te zetten. Autochtone ouders van relschoppers die hetzelfde misdrijf plegen, hoeven niet de cel in. Het voorstel om apart te gaan straffen is ontstaan uit het idee van xe2x80x98de golf van Marokkaanse straatterroristenxe2x80x99, die Nederland overspoelt. Fritsma denkt dat ouders met een gevangenisstraf in het vooruitzicht, beter hun best zullen doen hun verantwoordelijkheid te nemen.
-"Wat u zegt is pure discriminatie", zei Rita Verdonk (TON).
-"U bent echt niet goed wijs", zei Boris van der Ham (D66), die hierin werd bijgevallen door Paulus Jansen (SP).
-xe2x80x9cEen ‘absoluut volstrekt inconsequente redenering’.xe2x80x9d, aldus Jeroen Dijsselbloem (PvdA), "U wilt onderscheid maken tussen Nederlanders en Nederlanders."
-"Een Marokkaanse jongere die een homo mishandelt moet een andere straf krijgen dan een autochtone jongere die een homo mishandelt?", vroeg Verdonk.
Het CDA riep Fritsma op om niet alleen voorstellen te lanceren, maar ook eens met een initiatiefwetsvoorstel komt. Bron: Trouw

About Ewoud Butter

Schrijver, onderzoeker
This entry was posted in multicultureel onbehagen, wilders pvv. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s