Opnieuw crisis PvdA Slotervaart

In navolging van Jan Engel hebben nu ook Clyde Moerlie en PieterBeste geweigerd om een steunbetuiging uit te spreken voorstadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch en besloten uit de PvdA-fractie inSlotervaart te stappen. Zij blijven wel deel uitmaken van destadsdeelraad en vormen nu de fracties Engel, Moerlie en Beste.

Het stadsdeelbestuur Slotervaart bestaat uit de PvdA en Groenlinks.In de deelraad beschikken deze partijen nu over elf van de 21 zetels.Al geruime tijd liggen Engel, Moerlie en Beste in de clinch met AhmedMarcouch naar aanleiding van diens pleidooi voor meer religie opopenbare scholen en het feit dat hij geen moeite had met straatcoachesin Amsterdam, die weigeren vrouwen een hand te geven.

In Het Parool van vandaag zegt Moerlie: ”Er is gevraagd achter depolitiek leider te gaan staan. Maar ik zie Marcouch niet als politiekleider. Dat is Lodewijk Asscher in Amsterdam en landelijk Wouter Bos.Als de rest van de fractie dit wil, hebben we een fundamenteel verschilvan mening. In gezonde dualistische verhoudingen moet je kritiek kunnenleveren. Dat ons gevraagd wordt niets meer te zeggen, is niet denormale gang van zaken.”

Bron:Maroc.nl

About Ewoud Butter

Schrijver, onderzoeker
This entry was posted in Politiek. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s