PvdA raadslid Slotervaart stapt op

Het raadslid Jan Engel is gisteravond na een conflict metstadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch uit de PvdA-fractie vanAmsterdam-Slotervaart gestapt. Giffier J. Nubxc3xa9 van het stadsdeelSlotervaart bevestigde vanmiddag tegenover de redactie van Maroc.NL datJan Engel zich afgesplitst heeft van de PvdA-fractie, doch deel blijftuitmaken van stadsdeelraad Slotervaart als xc3xa9xc3xa9nmansfractie Engel.

De PvdA fractieleden Pieter Beste en Clyde Moerlie beraden zich nogop hun toekomst. Engel, Beste en Moerlie leverden recentelijk in eenopiniestuk in de Volkskrant harde kritiek op Marcouch vanwege diensvoorstel om op openbare scholen voortaan ook islamlessen te geven.

In dagblad Trouw van vandaag zegt het raadslid P. Beste, datMarcouch islamiseert en zorgt voor een vreemde vermenging van religieen het seculiere karakter van de PvdA. xe2x80x9cDaar hebben wij afstand vangenomen, maar de sheriff van Slotervaart houdt niet van tegenspraak.Hij gaat zijn goddelijke gang en wij moeten allemaal ja en amenzeggenxe2x80x9d, aldus Beste.

Volgens de voorzitter van de PvdA Slotervaart Hans Aertsen was metde raadsleden Engel, Beste en Moerlie na een eerder conflict metMarcouch, over de weigering van staatscoaches in Amsterdam om vrouweneen hand te geven, de afspraak gemaakt dat zij best kritiek mogenleveren, maar dat discussies intern gevoerd moesten worden.

xe2x80x9cWe waren dus verbijsterd over hun aanval, waarin ze puur op de man,xc3xb3nze voorman spelen. Nu moeten we kijken of er nog sprake is van eenwerkbare situatiexe2x80x9d- aldus Hans Aertsen in het dagblad Trouw.

Bron:Redactie Maroc.NL

About Ewoud Butter

Schrijver, onderzoeker
This entry was posted in Politiek. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s