Ahmed Baadoud reikt certificaten uit aan emanciperende mannen

MosMaandag 23 juni heeft de Osdorpse wethouder Ahmed Baadoud certificaten   uitgereikt aan een groep Marokkaanse en Turkse mannen uit Amsterdam-Osdorp en -Noord. De mannen hadden met succes de door ACB Kenniscentrum ontwikkelde cursus mannenemancipatie, getiteld Mannen Verdienen Beter, afgerond.      

De mannen verdienen letterlijk beter: vergeleken bij hun autochtone collega’s werken allochtone mannen, met name die van de eerste generatie, in lagere beroepsniveaus en verdienen ze beduidend minder. Hun vrouwen en dochters emanciperen zich in hoog tempo, maar hij voelt zich geen onderdeel van de Nederlandse maatschappij en trekt zich terug in de moskee.

In deze cursus worden ze geholpen bij een herorixc3xabntatie op de eigen plek in de maatschappij en op de arbeidsmarkt. Het ontdekken en bereiken van hun doelen staat centraal. Daarbij krijgen ze inzicht in de arbeidsmarkt, weten ze hoe ze moeten solliciteren, hoe vacatures te zoeken en welke stappen ze moeten zetten naar betaald of vrijwilligerswerk, een opleiding of een taalcursus. Ook het doorbreken van de traditionele man-vrouw rolverdeling thuis is een doel van de cursus.

Een van de deelnemers laat zich na zeventien jaar schoonmaakwerk omscholen tot metselaar. Een ander is aan het solliciteren naar een baan met een hoger salaris en meer perspectief, terwijl zijn vrouw parttime gaat werken. Een derde deelnemer werkt verder aan zijn bedrijf dat vakanties in Marokko gaat organiseren en ondertussen begint zijn vrouw een opleiding tot onderwijsassistent.

De cursus Mannen Verdienen Beter biedt nieuwe perspectieven. Een uitgebreid fotoverslag van de certificatenuitreiking kunt u zien op de website van stadsdeel Osdorp (klik hier).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rachid Jamari en Thea van Neerbos van ACB Kenniscentrum (020-6279460).

About Ewoud Butter

Schrijver, onderzoeker
This entry was posted in arbeidsmarkt, emancipatie. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s