Milli Gxc3xb6rxc3xbcs wxc3xa8l voor aangifte na verkrachting

Westermosk_1Persbericht, Amsterdam 10 juni 2008

Wij betreuren het heel erg dat er in de media ophef is ontstaan over het zogenaamde oordeel van Milli Gxc3xb6rxc3xbcs over de Imam Budak-kwestie. Zo zou de voorzitter van Vrouwenfederatie mevr. Canan Uyar tegen aangifte zijn na een verkrachting. Uyar schrijft op een weblog dat Imam Budak correct heeft gehandeld en goede advies aan het gedupeerde  meisje heeft gegeven.
Het eerste advies van Imam Budak aan het meisje is dan ook, we citeren het: xe2x80x9cGezien we in een land leven dat verkrachting strafbaar stelt, kun je naar de rechter gaan en hem aanklagenxe2x80x9d.
Hoe komt het blad De Pers dan aan de interpretatie dat mevr. Uyar een aangifte niet nodig zou vinden? Ook wordt er in de tekst melding gemaakt dat Milli Gxc3xb6rxc3xbcs niet bereid was een reactie te geven. Wie hebben ze gebeld, benaderd, wie waren niet bereid tot een reactie?
Milli Gxc3xb6rxc3xbcs schroomt er nooit voor een reactie te geven, dit zou niet passen binnen onze doelstelling van het bevorderen van integratie en emancipatie van onze doelgroep in deze samenleving. Canan Uyar komt al jaren op voor de integratie en emancipatie van de moslimvrouwen en meisjes, dus een aangifte doen na een aanranding en/of verkrachting is dan ook prxc3xa9 volgens haar.
We betreuren het dat onze achterban weer met een onrechtmatige berichtgeving vanuit de media met een onterechte hype te maken krijgt. Een beetje onderzoek zou wel zo goed passen bij een journalistiek stukje.  Maar als De Pers alleen zijn eigen interpretaties als een stukje journalistiek ziet en dat voorpagina nieuws maakt, dan zegt dat genoeg over hun media begrip.

About Ewoud Butter

Schrijver, onderzoeker
This entry was posted in ingezonden. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s