Jeugdzorg Amsterdam, een zorgenkindje

Jeugdzorg_groenlinksDe meeste kinderen in Amsterdam groeien op eengezonde manier naar volwassenheid. Echter, circa tien procent van allekinderen heeft te maken met problemen in die groei. Met wat extraaandacht en steun in de vorm van jeugdzorg kunnen zwaardere problemenvoorkomen worden. Maar de jeugdzorg in Amsterdam blijkt niet op orde!   

Dekwaliteit van de Amsterdamse jeugdzorg laat, volgens recent onderzoekvan de Rekenkamer Amsterdam, echter te wensen over. Het zicht op devraag, het aanbod en de resultaten van xe2x80x98licht pedagogischehulpverleningxe2x80x99 is onvoldoende. Bovendien is het de bedoelingdat gemeente en de stadsdelen per 1 juli 2008 de taken van destadsregio gaan overnemen. Maar gemeente en stadsdelen blijken nog langniet klaar voor de overname en het is al bijna 1 juli!

Opwoensdag 18 juni praat de Politieke Karavaan van GroenLinks Amsterdamover Jeugdzorg: wat betekenen deze onderzoeksresultaten? Wat werkt wel,wat niet? Wat is de rol ban Bureau Jeugdzorg, het onderwijs en depolitiek? Het publiek praat mee. Dus heb je ideexc3xabn? Kom dan naar Cafxc3xa9de Pont in Amsterdam Noord.

Met o.a. Lieke Thesing (portefeuillehouder jeugd Oud-Zuid), Victor Eiff (directeur Rekenkamer Amsterdam), Renxc3xa9 Hanson (Directeur Nova Esprit college), Bureau Jeugdzorg Amsterdam en Fenna Ulichki (gemeenteraadslid GroenLinks en woordvoerder Jeugdzorg).

De gespreksleider van de avond is Rosalie Smit.

Datum: woensdag 18 juni 2008

Locatie: Cafxc3xa9 de Pont (voorheen Ponthuys), Buiksloterweg 3-5, A’dam Noord

Tijd: 19.30 uur inloop, debat van 20.00-22.00 uur.

Afsluiting met borrel

About Ewoud Butter

Schrijver, onderzoeker
This entry was posted in bijeenkomst/debat. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s