De Wilders cartoon 1.0

Bieslog_foto_cartoon_wilders Kurt Westergaard, de Deense Mohammed-cartoonist, heeft nu een spotprentvan Geert Wilders gemaakt. Hij deed dat voor het Vlaamse tijdschriftP-magazine, dat dinsdag uitkomt.

De cartoonist tekent Wildersmet een bom op zijn hoofd, net zoals hij eerder Mohammed tekende die inde omstreden cartoon een bom in zijn tulband droeg. Bij Wilders hangteen bordje met de tekst: ‘Gevaar. Vrijheid van meningsuiting.’ (Bron tekening: bieslog)

Salah Edin eist internationale rectificatie Wilders
Rapper Salah Edin eist dat Geert Wilders ten overstaan van de wereldpersaangeeft dat hij in zijn film ‘Fitna’ een foto van derapper heeft gebruikt in plaats van Mohammed B.  De muzikant beklaagt zich niet slechts over de schending van zijn portret- en auteursrecht. "Mensen denken nu misschien dat ik samenwerk met Wilders", legt hij uit. Bovendien maakt de rapper zich zorgen over het effect van de film op de verkoop van zijn nieuwe album. "Mijnplaat komt over een paar maanden uit. Niet alleen in Nederland, maarook in Amerika en het Midden-Oosten. Ik wil niet dat winkeliers mijnalbum dadelijk weigeren." Zijn advocate Margriet Koedooder heeft contact gehad met Wilders. "Het lijkt wel of hij nog nooit van het auteursrecht heeft gehoord." Met een concreet voorstel is de politicus volgens Koedooder nog niet gekomen. "Als dat niet snel genoeg gebeurt, volgt een kort geding." Bron: Fok

Ook de NMO is boos
De NMO heeft geconstateerd dat haar programma InFocus (reportageprogramma over de achtergronden bij de actualiteit) op de aftiteling vermeld staat als gebruikte bron. De NMO laat middels een persverklaring weten dat Wilders op generlei wijze toestemming aan de NMO heeft gevraagd om beelden te gebruiken voor de totstandkoming van zijn film. De NMO is hiervoor nimmer benaderd, en indien dat het geval was, dan had de NMO ook nimmer toestemming verleend, zo laat de omroep weten. De NMO biedt Geert Wilders 24 uur de tijd om het misbruik van de NMO en haar programma te corrigeren. Indien Wilders hieraan geen gehoor geeft, dan zal de NMO juridische stappen ondernemen.  Uit het persbericht van de NMO en uit Fitna wordt overigens niet duidelijk voor welk fragment uit Fitna Infocus als bron zou hebben gefungeerd.

Jami ziet af van tekenfilm
De voormalige moslim Ehsan Jami heeft afgezien van zijn voornemen om een ‘spottende’ tekenfilm over de profeet Mohammed te maken.  In het tv-programma Netwerk zegt Jami vanavond hiertoe te hebben besloten na de oproep van CDA-minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie. De ex-moslimen ex-PvdA’er zegt dat hij geen wig wil drijven tussenbevolkingsgroepen. Met zijn tekenfilm wilde het Leidschendamse raadslidlaten zien dat Mohammed seksueel pervers was. Een expliciet plaatje uitde film had hij al op tv laten zien. VolgensJami worden er met name vanuit Iran ernstige bedreigingen geuit enzware druk uitgeoefend om de film te voorkomen. Hij zegt nog wel  eenfilm over Mohammed te willen maken, maar dan in een ander kader. Meerdaarover wist hij nog niet te vertellen. Bron: Fok

About Ewoud Butter

Schrijver, onderzoeker
This entry was posted in wilders pvv. Bookmark the permalink.

1 Response to De Wilders cartoon 1.0

  1. Harry F. Mik says:

    Tja het staat de Deen Kurt Westergaard natuurlijk vrij om een cartoon van Wilders te maken. Tenslotte kennen we hier Vrijheid van Meningsuiting. En daar zullen heel veel mensen in andere landen heel jaloers op zijn.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s